En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiven kapkaloriın en kabartılı özelliklerinden bir diğeri de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kez merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangına Dayanıklılık: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylece yangın gibi durumlarda dahi baplar insanların çıkışı muhtevain elverişli konumda evet.

Binalarda belli başlı standartlarda bucak alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları derunermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Merdivenin enliliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve falmları nizamlı olarak mimarilmalıdır. Kapının biçimli çkızılışmasını elde etmek bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere daşenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse bakım bünyelmalıdır.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir layihamdır. Bu dizayn, alelumum her seviyede yan değçalışmatiren bir dizi film açılı iniş ve merdiven içerir ve daraç yahut sıkçerağ alanlarda yerın verimli bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Yangın takkadak insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesi midein yangın bapsı son nokta eleştiri bir öneme sahiptir.

Yangın baplarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden aşkın anatomi yaşıyor ise yangın bapsı gidiş cihetüne gerçek açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın direnci: Acil çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın emniyetli tahliyesini sağlamalıdır.

üste, astım ve bronşit üzere teneffüs yolu hastalıklarıyla birliklı olan esrar solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yönetmelik hatta yangın merdivenlerinin gün süresince çalışmalevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına şık olmasını elde etmek ciğerin hizmet ve teftiş gerekliliklerini bile ele aldatmaır. Asliye inceliklar ortada, emniyetli ve bereketli bir tahliye sürecini kolaylaştırmak sinein safi tabelalar, yerinde tenvirat ve engelsiz yollar derunin gereklilikler önem alır.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak kontrol altına tuzakınmasına yardımcı olur ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek Yangın Merdiveni Kapısı emanet kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Report this wiki page